SJW Riporter

A migránsválság és a média

2015. szeptember 17. 19:23 - leader of noobs

Az első bejegyzésben már érintőlegesen említettem az SJW-k migrációhoz való viszonyát. Ezt érdemes újra elővenni. Nem csak azért, mert éppen nyakig benne ülünk, hanem mert egyértelműen láthatóvá teszi a média és a "köznép" gondolkodása közötti ellentétet.

Aki olvassa a főbb magyar és külföldi sajtótermékeket és kommentszekcióikat, annak minden bizonnyal nyilánvaló az, hogy miről beszélek:

Míg a média nagy része próbálja bizonygatni a tömeges bevándorlás előnyeit és a migránsokat egyöntetűleg ártatlan, nemes maciknak lefesteni (ahogy a Mandineren irta valaki), addig a kommentelők többsége finom és kevésbé finom módon elküldi őket a picsába.

refugees-map-syria-germany-dollars-no-war-balkans.jpg
Az emberekből dühös értetlenséget vált ki, hogy ebben az EU jövőjére potenciálisan veszélyes, Európa szempontjából sorsdöntő kérdésben a bonyolult valóság lehető legpontosabb leírása, érvek és ellenérvek ütköztetése helyett szinte mindenhol egy féligazságokkal teli, izzaddságszagú, érzelmi töltetű, mindenért Európát hibáztató Narratívát kapnak a géppuska-záporban menekülőkről, akiket a gonosz idegengyűlölők nem akarnak befogadni. A kommentelők nem értik, hogy a sajtó miért ferdíti el az igazságot. Nem értik, hogy miért beszélnek következetesen mindenhol háborús menekültekről, amikor a beáramlók mindössze harmada szíriai (A német szövetségi migrációs hivatal szerint augusztusban 30%, az első nyolc honapban pedig 23% vallotta magát szírnek az amúgy 80%-ban papírok nékül hozzájuk érkezőkből), akiket teljesen egyértelmű, hogy nem a biztonság, hanem az anyagi érdekek vezetik Európa gazdagabbik részébe. Nem értik, hogy a sajtó miért nem hajlandó még csak megfontolni sem a szerintük jogosan felmerülő aggályaikat. Nem értik, hogy miért tartják kívánatosnak az Európa szerte párhuzamos társadalmakat és gettókat létrehozó bevándorlási politika folytatását. Nem értik, hogy miért akarnak megszégyeníteni, xenofóbnak bélyegezni bárkit, aki a humanitárius szempontok mellett figyelembe venné Európa lakosainak érdekeit is. Lehetne hosszan folytatni.

Azt hiszem egyértelmű, hogy ez a jelenség az SJW-izmus egyik megnyilvánulása. A nerd kultúrával szemben álló és a tömeges migráció támogatói között ideológiai kapocs és átfedés van. A két csoportra (már amennyire külön lehet őket kezelni) pontosan ugyan az a másik oldalt démonizáló, narratíva-vezérelt gondolkodásmód, ugyanaz morális felsőbbrendűség érzés és ugyan az az áldozat-fétis jellemző. Azokra a hírforrásokra (vagy médiaszemélyiségekre), amelyek mindkét témával foglalkoznak (például a Guardian és a New York Times), szinte mindig igaz, hogy ha GamerGate ellenesek, akkor a migrációs vitában a pártolók oldalán vannak.

De nem kell aggódni. Ennek a válságnak a kocka kultúra botrányaihoz hasonlóan az a pozitív hatása, hogy az emberek szemében soha nem látott mértében rombolja a SJW média-establishment szavahihetőségét. Nekik és a baloldalnak rá kellene végre jönniük, hogy ha nem foglalkoznak a problémákkal, akkor az olvasók/választók egyszerűen azokhoz fognak pártolni, akik hajlandóak erre. Ha ezt csak a politikai patkó ellentétes szélén ülő értelmi sérültek teszik meg, akkor hozzájuk...

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sjwriporter.blog.hu/api/trackback/id/tr557789462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santer 2015.09.17. 20:57:34

Hát, nem tudom, hogy jó hír-e, hogy Orbán pont eszerint a képlet szerint nyerte magát hülyére a napokban.

GERI87 2015.09.18. 19:54:34

"SJW-izmus"

Ez a jelenség egyszerűen a "liberálfasizmus" része.

nada dan 2015.09.18. 20:51:35

Ebbe a témába most teljes erejével beleállt a mainstream média és látszik pl. a 444-en hogy most a hitelesség is másodlagos. Az előző két poszt is érdekes, de a magyar közéletben nem jelentős, itt viszont érezni a nyomást.

leader of noobs · http://sjwriporter.blog.hu 2015.09.19. 00:41:28

@GERI87: Inkább a szinonimája. Kár, hogy így bemocskolják a liberalizmust.

leader of noobs · http://sjwriporter.blog.hu 2015.09.19. 00:45:02

@nada dan: A 444 egy katasztrófa. Olvashatatlanná vált.

nada dan 2015.09.25. 21:24:39

Izgatottan várjuk a következő posztot...

leader of noobs · http://sjwriporter.blog.hu 2015.09.26. 20:18:39

@nada dan: Már íródik, csak az utóbbi héten alig volt szabadidőm.

Girhes Joe 2016.01.08. 21:51:10

Na akkor akinek eddig nem volt egyértelmű a média egyoldalú hozzáállása, akkor most a kölni szilveszteri balhé bebizonyította. Napokra lefagyott a komplett PC világ, amikor az egyik PC-kedvenc (migránsok) és a másik (nők) között lett csetepaté.

Hogy is mondták ezt régen: mit tegyen a környezetvédő, amikor a védett állat nekiáll védett növényt zabálni? :D
süti beállítások módosítása